Smedbo – 50 år på toppen!

Smedbo – 50 år på toppen!

Smedbo er i dag markedsledende i Skandinavia og en viktig aktør i Europa og USA. Suksessen er basert på et langt og omfattende utviklingsarbeid som er gjort for å sikre et høyt kvalitetsnivå, og også på et vern om den klassiske skandinaviske designen som produktene representerer.

Med sin store produktkunnskap og sin kvalitetsbevissthet tilhører Smedbo en eksklusiv gruppe produsenter som gir 10 års garanti på nesten alle sine produkter.

I bare messingen

De fleste innredningsdetaljene og produktkomponentene i Smedbos baderomsserier produseres i massiv messing av beste kvalitet. Produksjonen av messing tok til i Sverige på 1600-tallet, og messing ble da først og fremst brukt til smykker og pyntegjenstander.

Skultuna Messingsbruk ble etablert i 1607 av Karl IX, Gustav Vasas yngste sønn. Karl IX visste at gjenstander av messing ble ansett som verdifulle og var svært ettertraktet ute i Europa. Med inntektene fra den nye messingproduksjonen skulle Karl IX betale for faren Gustav Vasas og den eldre brorens Erik XIVs tidligere militære bravader.

Messingproduksjonen i Skultuna ble startskuddet for en lang og sterk håndverkstradisjon der messingens unike egenskaper ble utnyttet.

Våre produkter har
10 års garanti.