Det glemte rommet

Det glemte rommet

På 1960-tallet var baderommet et nakent rom med trist interiør, der begreper som design og skjønnhet var ukjent. Ord som vedlikeholdsfritt og enkelt var fremherskende når baderommet skulle innredes. Baderommet var en glemt del av hjemmet. Men dette skulle Smedbo endre på.

Smedbo ble etablert i 1967, i en periode da mange mennesker følte behov for å skape et vakrere baderom. Hos Smedbo forstod man baderommets betydning. Det var et rom som ikke bare skulle dreie seg om personlig hygiene, men også et rom å leve og ha det bra i.

Men la oss begynne på begynnelsen. Året er 1966. Salgssjefen hos et stort fryseri i Helsingborg er på jakt etter julegaver til kundene. Plutselig får han en idé: lysestaker i smijern! Som tenkt så gjort, en smed blir kontaktet. Kontakten utviklet seg til en forretningsidé, og snart begynte bedriften å produsere husnumre i smijern. Salgssjefen i fryseribransjen gjorde ganske enkelt helomvending og startet en metallbearbeidingsbedrift med det idylliske navnet Smedbo Gård.

Slik gikk det til at Smedbo presenterte baderomsserien Herrgård. Dette var en serie innredningsdetaljer og dekorative beslag i massiv messing som var spesielt tilpasset baderom. Med en skandinavisk inspirert design ville Smedbo forene messingens skjønnhet med kvalitet og håndverkstradisjoner.

Baderomsserien fra Smedbo ble svært populær i svenske hjem. I dag selges Smedbos baderomsserier over hele verden.