Smedbo handduksring med blommformat fäste tillhörande serien Herrgård i mässing

Historie

Det glemte rommet

60-tallets baderom var et nedstrippet rom med trist interiør der begreper som design og skjønnhet var ukjente. Ord som vedlikeholdsfritt og enkelt var toneangivende når baderom skulle innredes. Baderommet var en glemt del av hjemmet. Men dette skulle Smedbo endre på.

Smedbo ble grunnlagt i 1967, i en tid da mange følte et behov for å skape et vakrere baderom. Vi på Smedbo forsto baderommets viktige betydning. Det var ikke bare et rom for personlig hygiene, men også et rom man skulle trives i. Men la oss begynne med begynnelsen…

bokstäver i smide på hög i en tunna

Fra lysestaker til en suksesshistorie om baderomstilbehør

Året er 1966. Salgssjefen for et stort fryseselskap i Helsingborg er på jakt etter julegaver til kundene sine. Plutselig får han en idé: smidde lysestaker! Som sagt, så gjort – en smed ble kontaktet.

Kontakten utviklet seg videre til en forretningsidé, og snart begynte de å produsere smidde husnummer. Salgssjefen i frysebransjen skiftet rett og slett beite og startet en smedbedrift med det idylliske navnet Smedbo Gård.

Smedbo handduksring med blommformat fäste tillhörande serien Herrgård i mässing

Herrgård ble startskuddet

Og slik gikk det til at Smedbo presenterte baderomsserien Herrgård. Det var en serie innredningsdetaljer og dekorative beslag i massiv messing som var spesielt beregnet på baderommet. Med design av skandinavisk snitt ville Smedbo forene messingens vakre preg med dens kvalitet og håndverksmessige tradisjon.

Baderomsserien fra Smedbo ble en stor suksess ute i de svenske hjem, og i dag selges Smedbos baderomsserier over hele verden.

Sigill 10 year warranty

Våre produkter har 10 års garanti