Smedbo dubbel handdukskrok OK356 med hängandes morgonrock

Vedlikeholdsinstruksjoner

Følg våre vedlikeholdsinstruksjoner for å forlenge levetiden til ditt Smedbo-produkt

Vi anbefaler at du gjør det til en rutine å tørke av produktene dine fra Smedbo ofte, slik at de forblir som nye og beholder glansen. Ved vanlig rengjøring fester ikke såpe- og kalkrester seg like lett og du slipper å bruke rengjøringsmidler som ikke er miljøvennlige. Likevel kan det oppstå misfarging og belegg på materialoverflaten hvis for eksempel løsninger av syntetisk såpe eller sjampo blir liggende igjen. Sørg derfor for å tørke Smedbo-produktene dine så ofte som mulig.

tvålpump AK369 monterad på vägg ovanför vask bredvid handduk och sminkborste

Velg rengjøringsmidler og verktøy med omhu

Valg av rengjøringsmidler og redskap har stor innvirkning på sluttresultatet. Ved ukentlig rengjøring anbefaler vi at overflaten tørkes av med en myk mikrofiberklut, for å redusere bruken av vaskemiddel. Unngå rengjøringsverktøy som stålull og fibersvamp da de kan forårsake permanent skade og riper i overflaten.

Når det gjelder rengjøringsmidler er det som regel nok med lunkent vann. For mer omfattende rengjøring kan det brukes et mildt pH-nøytralt rengjøringsmiddel med en verdi mellom 7,5–9,5 uten slipemidler. Overflaten tåler ikke alkaliske, syre, klor eller alkoholholdige rengjøringsmidler da de kan forårsake flekker og skader på overflaten, unngå derfor disse. Hvis du bruker denne typen rengjøring på badet, sørg for at du beskytter produktene mot sprut.

Rengjøringsprosedyre

  • Tørk av overflaten med en lett fuktig mikrofiberklut med lunkent vann.
  • Når det brukes rengjøringsmidler bør de ha en pH-verdi mellom 7,5-9,5 og ikke inneholde slipemidler.
  • Fjern forsiktig vaskemiddelet med kaldt vann.
  • Tørk av produktet med en tørr mikrofiberklut for å unngå kalkflekker.
kromad dubbelduschkorg hänger på vitkaklad vägg i badrum

Pleie av krom og rustfritt stål

Ved smuss eller kalkflekker på krom og rustfritt stål fjernes de enklest med et rengjøringsmiddel beregnet for dette. Les instruksjonene nøye og test alltid først på en liten overflate. Husholdningseddik (maks. 12%) er også effektiv mot kalkflekker. Gni inn, la virke, skyll med rent vann og tørk med en mikrofiberklut. Unngå alltid løsemidler, som harde skuresvamp og skurepulver.

Wc-borste i polerad mässing i blått badrum

Stell av messing

Messing er et materiale som er følsomt for korrosjon, noe som gjør at messing over tid får en vakker patina som kan poleres med messingpuss. Smedbo sine messingprodukter er derimot høypolert og lakkert, noe som bevarer messingens utseende. Det er derfor ekstra viktig å aldri bruke sterke rengjøringsmidler med slipemidler i messingpleie. I tillegg til å etterlate merker på produktet, kan det også fjerne den beskyttende lakkoverflaten. Velg heller et mildt pH-nøytralt vaskemiddel uten slipemidler eller såpeoppløsning.